Kippendij in dragonsaus met spek, pastinaakpuree en champignons
35 MIN
2 personen
Krijg je 't water al in de mond? Kip én spék én een romig sausje én puree. Van een onweerstaanbare combinatie gesproken. We verwerken pastinaak in de puree, die is nu helemaal in 't seizoen.
Ingrediënten
125 gr Griekse yoghurt
500 gr bloemige aardappelen
1 pastinaak
250 gr witte champignons
1 sjalot
300 gr kippendij
50 gr gezouten spekblokjes
10 gr dragon
olijfolie
boter
snuifje nootmuskaat
scheutje melk
snuifje gedroogde tijm
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Haal de yoghurt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de aardappelen en pastinaak in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet) en zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de champignons in 2, grotere exemplaren kan je in 4 snijden. Snipper de sjalot fijn. Smelt een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan (zie tip). Bak de champignons 5 min. op hoog vuur, tot ze mooi goudbruin kleuren. Haal uit de pan.
Hak de dragon fijn. Kruid de kip met zout en zwarte peper. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van de champignons en korst de kip samen met de spekjes aan op hoog vuur. Haal na 5-8 min. uit de pan en voeg de sjalot en tijm toe. Roerbak tot de sjalot glazig is. Overgiet met de Griekse yoghurt en schik de kip en spekjes opnieuw mee in de pan. Laat nog even opwarmen op zacht vuur (laat zeker niet koken, anders schift de saus) en schep er intussen de dragon onder. Voeg vervolgens ook de champignons toe.
Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp samen met een scheutje melk en een klontje boter tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Serveer de romige kippendij met de pastinaakpuree. Smakelijk!
TIP: De boter zorgt voor een lekkere smaak en de olijfolie voor de hitte. Zo krijg je een krokante champignon.