Hotdog met pastinaakfrietjes, currymayo en veldsla

30 MIN
2 personen
Hotdog met pastinaakfrietjes, currymayo en veldsla

Hotdog mag wel Amerikaans zijn, wij maken er een Belgisch bordje van! Met currymayonaise, pastinaakfrietjes en kruidige veldsla. Een lekker winters bordje!

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 2 kl shoarmakruiden
  • ½ rode ui
  • 2 kippenworsten
  • 2 hotdogbroodjes
  • 100 gr currymayonaise
  • 50 gr veldsla
  • olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • ½ kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Schuif 15-20 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Snijd de rode ui in fijne ringen en meng met de witte wijnazijn, suiker, zout en zwarte peper (zie tip). Schep regelmatig om.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de worst zo’n 5-6 min. per zijde op middelhoog vuur.
  5. Bak intussen het hotdogbroodje 5 min. mee in de oven.
  6. Controleer of de pastinaakfrietjes gaar zijn. Smeer wat currymayo in het broodje en beleg met de veldsla, kippenworst en uiringen. Serveer met de pastinaakfrietjes. Smakelijk!
  7. TIP: Geen fan van kortgepekelde ui? Bak de uiringen dan in de pan met boter, minstens even lekker!