Kipfilet met champignonsaus, geroosterde patatjes en pastinaak

35 MIN
2 personen
Kipfilet met champignonsaus, geroosterde patatjes en pastinaak

Van comfortfood gesproken. Malse kipfilet, heerlijke krokante aardappeltjes met geroosterde groente en - alsof dat nog niet voldoende is - een romige champignonsaus. De hemel op aarde, toch?

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 125 gr witte champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml (kook)room
  • 50 gr veldsla
  • (olijf)olie
  • boter
  • 1 kl balsamico
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • snuifje paprikapoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Marineer de kip met een scheutje olie, Provençaalse kruiden, paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en de pastinaak in schijfjes (zie tip, schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, zout en zwarte peper. Rooster in 15-20 min. gaar en goudbruin in de oven.
  4. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  5. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de kipfilets in 5-7 min. gaar op hoog vuur. Zet een deksel op de pan. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  6. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van de kip en bak de champignons op hoog vuur. Voeg na 3 min. de sjalot en knoflook toe. Kruid met voldoende zout en zwarte peper. Voeg, zodra de champignons gaar zijn, de room toe en laat nog 2 min. inkoken. Schik de kip, samen met het braadvocht, in de pan met champignonsaus.
  7. Optioneel: breng de veldsla op smaak met een scheutje olie, de balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
  8. Serveer de kip in champignonsaus met de geroosterde patatjes, pastinaak en een handje veldsla. Smakelijk!
  9. TIP: Pssst, snijd de pastinaak ook in blokjes en verstop tussen de aardappel voor de moeilijke eters.