Gegrilde kip met Caesar aardappelsalade

25 MIN
2 personen
Gegrilde kip met Caesar aardappelsalade

We brengen 2 van onze favoriete gerechten samen in een heerlijk verrassend gerecht: aardappelsalade met verrassende Caesardressing, krokante little gem blaadjes erbij en een stukje gegrilde kipfilet. Echt, zo goed! Benieuwd wat je ervan vindt!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bio-ei
  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 2 little gems
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje magere yoghurt
  • 30 g parmezaan
  • 2 kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 4 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook 10 minuten in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  2. Kook het ei (de eieren) 10 minuten. Spoel daarna onder koud water.
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de augurken in fijne blokjes. Maak de blaadjes van de little gem los.
  4. Pers de knoflook. Meng de mayonaise met de aangegeven hoeveelheid yoghurt en de knoflook in een kom. Roer er de parmezaan door en kruid bij met peper en zout. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe voor een mooie lopende saus. Dit is de Caesardressing.
  5. Verwarm een grillpan. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze met de olijfolie en kruid met peper en zout. Grill de kipfilets 4-5 minuten per kant.
  6. Pel het (de) gekookte ei(eren) en snij in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de Caesardressing, de sjalot, de augurk, ei, en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.
  7. Schep de Caesar-aardappelsalade op borden en schik er de blaadjes van de little gem bij. Leg er de gegrilde kipfilet bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 740.72 kcal
Koolhydraten 41.49 g
waarvan suikers 4.45 g
Vet 40.62 g
waarvan verzadigd 8.35 g
Proteïnen 50.77 g
Vezels 7.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin