Krokante kipburger en pastinaakfrietjes met coleslaw

30 MIN
2 personen
Krokante kipburger en pastinaakfrietjes met coleslaw

Een krokante hap. Niet alleen de knapperige kipburger zorgt voor textuur in je mond. Ook de frietjes kraken van plezier. Bun in a million!

Ingrediënten

  • 1 kleine pastinaak
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr volle yoghurt
  • 200 gr koolsla
  • 2 krokante kipfilets
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in fijne frietjes (schillen hoeft niet). Leg de frietjes op de bakplaat, besprenkel met olie en kruid met zout en zwarte peper. Hussel ze goed door elkaar zodat ze allemaal met een dun laagje olie bedekt zijn. Zet 15-20 min. in de oven, tot ze goudbruin gebakken zijn. Voeg de laatste 2-3 min. de hamburgerbroodjes toe.
  3. Kruidensaus: hak de dragon en bieslook fijn. Pers de knoflook. Meng de kruiden en de knoflook onder de yoghurt en breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep alvast een deeltje van de kruidensaus onder de koolsla.
  4. Smelt een klontje boter en een scheut olijfolie in een pan (zie tip). Bak de krokante kipfilet 4-5 min. op hoog vuur tot die groudbruin kleurt en lekker knapperig is.
  5. Smeer wat van de kruidensaus op beide helften van een hamburgerbroodje. Beleg de onderkant met de koolsla en schik daarop de krokante kip. Serveer met de pastinaakfrietjes en de overige koolsla. Smakelijk!
  6. TIP: Boter zorgt voor de smaak en olijfolie voor de hitte. De krokante kipfilet is al voorgegaard dus even opwarmen is voldoende.