Kip met knoflookpuree en spinazie

35 MIN
2 personen
Kip met knoflookpuree en spinazie

Een klassieke maaltijd die we toch een heerlijke en verrassende upgrade geven dankzij de toevoeging van knoflook aan de aardappelpuree en een heerlijk romig sausje voor bij de spinazie. Harmonieuze smaken die dit eenvoudige gerecht toch dat tikkeltje meer geven.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was de spinazie en laat uitlekken.
  3. Pel de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de teentjes knoflook toe. Schep het rond in de pan gedurende 30 seconden en schep de teentjes dan uit de pan. Hou deze opzij. Voeg de kipfilets toe aan de pan en bak ze 3 minuten aan elke kant. Snij ondertussen de ui fijn.
  5. Schep de kipfilets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de ui toe aan de pan en stoof 5-6 minuten op een matig vuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat 5 minuten pruttelen.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Pers er de knoflook bij. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Voeg de room toe aan de pan. Roer goed door en leg er de kipfilets terug bij. Laat 4 minuten zachtjes pruttelen. Draai de kipfilets om en voeg de spinazie toe. Roer goed om tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer de knoflookpuree met de gebakken kipfilet, de spinazie en de roomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.92 kcal
Koolhydraten 54.71 g
waarvan suikers 9.79 g
Vet 30.07 g
waarvan verzadigd 14.49 g
Proteïnen 45.57 g
Vezels 10.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin