Kip met bloemkool-knoflookpuree en spinazie-roomsaus

35 MIN
2 personen
Kip met bloemkool-knoflookpuree en spinazie-roomsaus

Bloemkool, knoflook en spinazie: het is werkelijk een overheerlijke combinatie! We maken een smeuïge bloemkool-knoflookpuree met daarbij een stukje malse kip en een zalige spinazie-roomsaus. Je eet lekker veel groenten en toch voelt dit aan als comfort food. Weer een koolhydraatarm toppertje van 15gram!

Ingrediënten

  • 250 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 200 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen en bloemkoolroosjes toe. Laat 20 minuten koken en giet dan af.
  2. Was de spinazie en laat uitlekken.
  3. Pel de teentjes knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflookteentjes toe. Schep ze rond in de pan gedurende 30 seconden en schep de teentjes dan uit de pan. Hou deze opzij. Voeg de kipfilets toe aan de pan en bak ze 4 minuten aan elke kant. Snij ondertussen de ui fijn. Hak de spinazie grof.
  5. Schep de kipfilets uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg de ui toe aan de pan en stoof ze 3-4 minuten op een matig vuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat 4 minuten pruttelen.
  6. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn. Pers er de knoflook bij. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Voeg de room toe aan de pan. Roer goed door en leg er de kipfilets terug bij. Laat 4 minuten pruttelen. Draai de kipfilets om en voeg de spinazie toe. Roer goed om tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer de bloemkool-knoflookpuree met de gebakken kipfilet en de spinazie-roomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 618.07 kcal
Koolhydraten 37.51 g
waarvan suikers 13.79 g
Vet 29.95 g
waarvan verzadigd 14.49 g
Proteïnen 46.27 g
Vezels 10.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin