Kip met spinazieroomsaus en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Kip met spinazieroomsaus en geroosterde aardappelen

Kip, spinazie en knoflook zijn een heerlijk combinatie, en al zeker als er ook nog eens een romig-kazig sausje aan te pas komt! Een heerlijk pannetje comfortfood met ook nog eens geroosterde aardappelen erbij. Dat wordt genieten!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spinazie
  • 2 kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de spinazie grof.
  3. Smelt de helft van de boter in een grote pan. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Smelt de rest van de boter in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg dan per persoon 100 milliliter water toe. Verkruimel er de kippenbouillon bij en meng goed. Breng aan de kook en voeg de room toe. Meng opnieuw en voeg de spinazie toe.
  5. Als de spinazie wat geslonken is, kruid met peper en zout, roer er de geraspte harde kaas door en leg er de gebakken kipfilets terug bij. Laat nog 5 minuten doorwarmen op een matig vuur.
  6. Serveer de geroosterde aardappelen met de kipfilets in spinazieroomsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 810.41 kcal
Koolhydraten 44.4 g
waarvan suikers 8.58 g
Vet 48.16 g
waarvan verzadigd 22.65 g
Proteïnen 47.41 g
Vezels 8.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin