Kip met spinazieroomsaus en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Kip met spinazieroomsaus en geroosterde aardappelen

Kip, spinazie en knoflook zijn een heerlijke combinatie, en al zeker als er ook nog eens een romig-kazig sausje aan te pas komt! Een heerlijk pannetje comfort food met ook nog eens geroosterde aardappelen erbij. Dat wordt genieten!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Was en hak de spinazie grof. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Smelt de helft van de boter in een grote pan. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Smelt de rest van de boter in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg dan per persoon 100 milliliter water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij en meng goed. Breng aan de kook en voeg de room toe. Meng opnieuw en voeg de spinazie toe.
  5. Wanneer de spinazie wat geslonken is, kruid met peper en zout, roer er de geraspte harde kaas door en leg er de gebakken kipfilets terug bij. Laat nog 5 minuten doorwarmen op een matig vuur.
  6. Serveer de geroosterde aardappelen met de kipfilets in spinazieroomsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 817.76 kcal
Koolhydraten 44.69 g
waarvan suikers 8.78 g
Vet 48.29 g
waarvan verzadigd 22.64 g
Proteïnen 48.64 g
Vezels 9.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin