Kip in amandelkorst met wortelfrietjes, boontjes en kruidenyoghurt

30 MIN
2 personen
Kip in amandelkorst met wortelfrietjes, boontjes en kruidenyoghurt

Een origineel en kleurrijk koolhydraatarm gerecht, deze kip in amandelkorst met wortelfrietjes, sperziebonen en verrassende kruiden-lookyoghurtsausje erbij. De kipfilets in amandelkorst krijg je misschien zelfs nog verkocht als kippennuggets ;-). Het proberen waard!

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 2 kl komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el amandelpoeder
  • 2 kipfilet
  • 200 g sperziebonen
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 10 g munt
  • 10 g bieslook
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de wortelfrietjes naast elkaar. Strooi de komijn over de frietjes, kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Leg de ongepelde knoflookteentjes erbij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Doe het amandelpoeder in een diep bord en kruid met peper en zout. Haal de kipfilets uit de verpakking (dep ze niet droog!), snij elke kipfilet in de lengte in 3 lange repen en wentel ze door het amandelpoeder. Bedek een extra bakplaat met bakpapier en schik hierop de gepaneerde kipfilets. Zet 12 minuten mee in de oven, keer de kipfilets halverwege om.
  3. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de boontjes gaar in 5-6 minuten.
  4. Haal de teentjes knoflook uit de oven, duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje en plet met een vork. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de knoflook door. Hak de munt en bieslook fijn. Meng met de yoghurt. Kruid met peper en zout. Dit is de kruidenyoghurt.
  5. Serveer de kip met de wortelfrietjes, de boontjes en de kruidenyoghurt.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 842.63 kcal
Koolhydraten 41.61 g
waarvan suikers 22.07 g
Vet 51.32 g
waarvan verzadigd 6.33 g
Proteïnen 56.31 g
Vezels 17.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin