Kip met bloemkool

40 MIN
4 personen
Kip met bloemkool

Een heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht met krokant gebakken kippenbouten met daarbij een curry met bloemkool en rijst. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 300 g rijst
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, gehakt
  • 1 dopje saffraan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kruid de kippenbouten met peper en zout en braad ze rondom aan in 1 eetlepel olijfolie. Blus met een paar eetlepels groentebouillon. Dek af en laat 30 minuten verder garen op een zacht vuur.
  3. Breng de groentebouillon aan de kook en roer er de saffraan in los.
  4. Stoof de uien aan in de overige olijfolie. Doe er de bloemkoolroosjes bij en laat even meebakken. Schenk er dan de bouillon bij. Laat 5 minuten koken en roer regelmatig om.
  5. Schep de groenten uit de bouillon en zet even apart. Laat tot eenderde inkoken. Schenk er de kokosmelk bij en laat een minuutje doorkoken.
  6. Doe de kikkererwten, de bloemkool en de chilipeper bij de saus. Kruid bij met peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
  7. Verdeel de kippenbouten met de groenten en de saus over de borden. Werk af met de peterselie en serveer met de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 923.89 kcal
Koolhydraten 82.25 g
waarvan suikers 7.66 g
Vet 29.49 g
waarvan verzadigd 13.55 g
Proteïnen 77.47 g
Vezels 11.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin