Kalkoenfilet met een salade en blauwe kaas

40 MIN
4 personen
Kalkoenfilet met een salade en blauwe kaas

Lekker sappig is deze kalkoenfilet uit de oven. In combinatie met een salade en blauwe kaas is dit een heerlijk fris en makkelijk lente-gerechtje.

Ingrediënten

  • 800 g kalkoenfilet
  • 2 kroppen Romeinse sla, in 8 stukken
  • 1 rode ui, in ringen
  • 140 g amandelen, grof gehakt
  • 120 g blauwschimmelkaas
  • 60 ml vinaigrette
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de kalkoenfilet bij met peper en zout. Schroei alle zijden dicht in de helft van de olijfolie. Schep over in een braadslee en besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet 20-25 minuten in de oven.
  3. Verdeel ondertussen de sla, uiringen en amandelen over vier borden.
  4. Haal de kalkoen uit de oven en snijd in dunne plakjes. Verdeel samen met de blauwe kaas over de borden. Werk af met de vinaigrette en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 761.46 kcal
Koolhydraten 10.44 g
waarvan suikers 5.51 g
Vet 51.62 g
waarvan verzadigd 10.69 g
Proteïnen 62.26 g
Vezels 6.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin