Kervelsoep

40 MIN
4 personen
Kervelsoep

Een supergezonde soep, boordevol groene groenten, en afgewerkt met delicate kervel. Ook erg lekker met balletjes, of geserveerd met geraspte kaas.

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 bussel kervel, grof gehakt, stengels en blaadjes gescheiden
  • 200 g prei, in ringen
  • 150 g groene selder, in boogjes
  • 150 g uien, in ringen
  • 30 g bloem
  • 1½ l groentebouillon
  • 40 g boter
  • 1 takje peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de stengels van de kervel met de aardappelen, de prei, de groene selder en de uien in de boter. Roerbak 5 minuten en strooi de bloem over de groenten.
  2. Voeg de bouillon al roerend toe. Knoop de takjes tijm, de peterselie en het blaadje laurier met keukentouw tot een kruidentuiltje en hang in de soep. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten sudderen.
  3. Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de groenten met een staafmixer en kruid af met peper en zout. Voeg de blaadjes van de kervel toe en breng opnieuw aan de kook. Mix nog eens kort en laat de soep nog 2 minuutjes sudderen.
  4. Verdeel de soep over borden en serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 222.24 kcal
Koolhydraten 23.92 g
waarvan suikers 3.9 g
Vet 11.11 g
waarvan verzadigd 6.62 g
Proteïnen 6.69 g
Vezels 4.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin