Mascarponetaart met blauwe bessen

125 MIN
8 personen
Mascarponetaart met blauwe bessen

Een frisse mascarponetaart afgewerkt met blauwe besjes is perfect voor de zomer. Verras je gasten of haal je bakkunsten gewoon eens boven voor de kinderen!

Ingrediënten

    Voor het taartdeeg

  • 225 g bloem
  • 4 eidooiers
  • 40 g tagatesse
  • 125 g boter, in blokjes
  • 15 ml ijswater
  • 2 kl vanille-extract
  • Voor de vulling

  • 250 g blauwe bessen
  • 1 el citroenzeste
  • ½ citroen, geperst
  • 4 eiwitten, stijfgeklopt
  • 500 g mascarpone
  • 40 g tagatesse

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Het taartdeeg

  1. Meng de bloem samen met de blokjes boter, de vanille en de tagatesse in een keukenrobot totdat de textuur op broodkruimels lijkt. Voeg één voor één de eidooiers toe, aansluitend het ijskoude water en kneed het deeg kort tot een gladde textuur.
  2. Vorm het deeg voorzichtig tot een bal op een licht met bloem bestoven werkvlak. Kneed het deeg wat platter en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur in de koelkast rusten.
  3. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot 3 mm dikte.
  4. Leg het deeg in een beboterde taartvorm en druk de randen goed aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Zet het deeg 30 minuten in de koelkast.
  5. De taart

  6. Verwarm de oven voor op 160°C.
  7. Neem het taartdeeg uit de koelkast en leg het in een bakvorm. Bedek de taartbodem met bakpapier en vul met bakbonen. Bak dit 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog eens 10 minuten. Laat even afkoelen.
  8. Meng de mascarpone, de eiwitten, het citroensap, de citroenzeste en de tagatesse in een kom tot een homogene massa. Giet het mengsel in de afgekoelde taartvorm en werk af met de blauwe bessen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 539.86 kcal
Koolhydraten 32.82 g
waarvan suikers 4.81 g
Vet 42.5 g
waarvan verzadigd 27.53 g
Proteïnen 10.03 g
Vezels 5.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin