Kersenclafoutis

45 MIN
4 personen
Kersenclafoutis

Dit is hét klassieke recept voor clafoutis met kersen. Serveer deze Franse taart het best als hij nog lauw is. Een heerlijk dessert!

Ingrediënten

  • 1 kg kers, ontpit
  • 100 g patisseriebloem
  • 1 el maïszetmeel
  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 100 ml room
  • 100 g suiker, fijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el poedersuiker, gezeefd
  • 15 g boter
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breek de eieren in een kom en voeg er de melk, de room, de bloem, de suiker, de vanillesuiker en de maïzena aan toe. Meng alles met een garde tot een glad beslag. Bestrooi met een snufje zout.
  3. Beboter een ovenschaal en doe er de kersen in. Schenk er het beslag over. Zet de schaal 35 minuten in de oven.
  4. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 590.18 kcal
Koolhydraten 89.4 g
waarvan suikers 67.61 g
Vet 18.85 g
waarvan verzadigd 9.01 g
Proteïnen 13.44 g
Vezels 4.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin