Perzikcrumble

60 MIN
6 porties
Perzikcrumble

Wijk eens af van de klassieke crumble en ga in de zomer voor seizoensfruit zoals perziken. Heerlijk zoet en makkelijk te bereiden.

Ingrediënten

  • 4 perziken, ontpit en in partjes
  • 35 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 ei
  • 65 g rietsuiker
  • 65 g boter
  • Voor de crumble

  • 60 g rietsuiker
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 30 g amandelschilfers
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak een glad beslag van de bloem, het amandelpoeder, de rietsuiker, de boter en het ei.
  3. Giet het beslag in een cakevorm.
  4. Meng de ingrediënten voor de crumble tot een kruimelig deeg, en voeg als laatste de amandelschilfers toe.
  5. Schik de perziken op het beslag, en bedek met de crumble.
  6. Plaats de crumble in de oven en bak 40 minuten tot de korst begint te bruinen.
  7. Laat de crumble even afkoelen en serveer hem warm of op kamertemperatuur.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 338.54 kcal
Koolhydraten 36.45 g
waarvan suikers 27.17 g
Vet 19.3 g
waarvan verzadigd 9.17 g
Proteïnen 5.1 g
Vezels 1.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin