We vertellen je alles over ruwe rietsuiker, tagatose, honing, agavesiroop en ahornsiroop. Allemaal perfecte alternatieven op de gewone suiker. Het probleem vaak met deze ‘nieuwe’ suikersoorten (let op: sommigen bestaan al eeuwenlang!) is dat we niet weten hoe we ze moeten doseren. Want tagatose bijvoorbeeld twee keer zo zoet als suiker. In de recepten in het Bakboek staat steeds duidelijk aangeduid hoeveel van het zoetmiddel dat je moet gebruiken, handig!
Het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken: taarten, cakes, koekjes, gebakjes en wafels & pannenkoeken, en daarbij geven we je ook nog de basisrecepten voor gistdeeg, banketbakkersroom en taartdeeg, die je kan gebruiken om je eigen creaties te maken.
Het Bakboek is een compleet naslagwerk voor al wie van bakken houdt, en wil leren werken met alternatieven op witte geraffineerde suiker. In totaal 60 smakelijke hedendaagse recepten, met klassiekers zoals tarte tatin, miserable, speculaas, broodpudding en Brusselse wafels, maar ook origineel en minder bekend gebak zoals pompoencake, cantuccini, cinnamon rolls, scones en nog zoveel meer!
Het Bakboek is verkrijgbaar in de betere boekhandel.
En als kers op de taart –vergeef ons de kleine woordspeling- kan je ook al enkele recepten vinden op 15gram.