Kastanjemousse

55 MIN
4 personen
Kastanjemousse

Een heerlijke variatie op 'gewone' chocolademousse: kastanjemousse! Een origineel herfstig dessertje dat het ook erg goed doet tijdens de feestdagen!

Ingrediënten

  • 200 g kastanjepuree
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 300 ml room
  • 400 g fondantchocolade
  • 1 kl kaneel

BEREIDING

  1. Klop de slagroom en zet koel weg tot gebruik. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Split te eieren en klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker. Klop het eigeel, kaneel en de resterende suiker tot de massa verdubbeld is en je een wit schuim krijgt.
  3. Spatel hier voorzichtig de chocolade door en daarna beetje bij beetje de kastanjepuree. Als je een homogene massa hebt, spatel je er voorzicht de room en het geklopte eiwit onder maar niet roeren. Heel voorzichtig omscheppen is de boodschap zodat je mengsel luchtig blijft.
  4. Giet de mousse in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
  5. Werk af met een koekje en wat fruit.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1033.68 kcal
Koolhydraten 94.04 g
waarvan suikers 79.1 g
Vet 66.04 g
waarvan verzadigd 36.56 g
Proteïnen 15.1 g
Vezels 4.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin