De originele Coupe Bresilienne

300 MIN
4 personen
De originele Coupe Bresilienne

De echte Coupe Bresilienne volgens Escoffier, is met ananas en citroensorbet. Ontdek het originele recept!

Ingrediënten

    Gemarineerde ananas

  • 1 ananas
  • el likeur
  • 75 g suiker
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 1 limoen
  • Citroenijs

  • 270 g melk
  • 90 g suiker
  • 1 eidooier
  • 50 ml citroensap
  • 6 citroen
  • Sponscake vn hazelnoot

  • 90 g hazelnoten
  • 25 g bloem
  • 70 g bruine suiker
  • 4 eiwitten
  • 3 eidooiers

BEREIDING

  1. Ananas: voor de marinade weeg je 100 gr Marasquin af, 300 g water en 75 g suiker. Doe hierbij 1 steranijs, 1 kruidnagel en 2 kaffirblaadjes. In plaats van de kafirbladjes kan je ook wat zeste van limoen bij doen. Dit breng je aan de kook en laat je gedurende 30 min infuseren. Nadien haal je de limoenzeste eruit, anders word deze te bitter. Ondertussen snij je de schil van de ananas. Snij daarna plakken van ongeveer 1cm dik en leg deze in de marinade. Zet weg in de koelkast.
  2. Citroenijs: Schil de citroenen met een dunschiller. Doe de schil bij de melk en breng aan de kook. Ondertussen meng je de dooier en de suiker. Eens de melk opgekookt is doe je dit bij het dooier/suiker mengsel. Meng dit samen en zet terug op het vuur, op een zacht vuurtje breng je dit tot een temperatuur van 83 graden. Eens dit wat afgekoeld is tot een temperatuur van 55 graden, doe je het citroensap erbij. Laat dit best een nachtje rijpen in de koelkast, alvorens af te draaien in een ijsmachine.
  3. Sponscake: Start met de oven voor te verwarmen op 180 ° en hou een bakplaat klaar met bakpapier. De dooiers en bruine suiker ga je eerst tot een ruban (egale, dikke massa) kloppen. Ondertussen kan je de hazenoten grof hakken. Eens de ruban voldoende geklopt is, zet je dit aan de kant. Dan is het tijd om het eizit luchtig te kloppen. Doe dit niet op een te hoge snelheid, eens je deze te ver klopt is het kapot. Dit merk je aan de lobbige structuur. De hazelnoten en de ruban voorzichtig mengen met behulp van een spatel, voeg hierbij ook een snuifje zout. Voeg de merinque voorzichtig toe in 2 delen. Verdeel het beslag over de bakplaat en bak goudbruin af.
  4. Afwerking: De volgende dag kan je de ananas grillen, eventueel op de barbecue. Het ijs kan vers afgedraaid worden, dit doe je best een uurtje voor je deze wil serveren. Serveer als een " millefeulle" van sponscake en ananas met daarop een bolletje citroenijs.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694.84 kcal
Koolhydraten 104.27 g
waarvan suikers 92.07 g
Vet 22.43 g
waarvan verzadigd 3.02 g
Proteïnen 14.38 g
Vezels 7.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin