Chocolade moelleux

50 MIN
4 personen
Chocolade moelleux

Een lichte versie van een favoriet chocoladedessertje: chocolade moelleux. De kunst is het gebakje zo te bakken dat de vulling er mooi uitloopt, succes!

Ingrediënten

  • 50 g bloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 g fondantchocolade
  • 100 g sojaboter
  • 50 g tagatesse, hittebestendige

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
  3. Klop in een kom de eieren en eidooiers los met de zoetstof. Roer er de bloem en vervolgens de gesmolten chocolade door.
  4. Doe het deeg in een spuitzak. Leg een half uurtje in de koelkast.
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier. Plaats er 4 beboterde en bebloemde ringetjes op. Vul ze driekwart met het deeg en zet een achttal minuten in de oven. De baktijd kan variëren naargelang het type oven en de grootte van de gebruikte ringen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 458.07 kcal
Koolhydraten 20.98 g
waarvan suikers 12.31 g
Vet 38.8 g
waarvan verzadigd 10.18 g
Proteïnen 7.35 g
Vezels 0.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin