Poire belle Hélène

25 MIN
4 personen
Poire belle Hélène

Poire Belle Hélène is een klassiek Frans nagerecht, met in witte wijn gepocheerde peren, met chocoladesaus. Je kan ze met een bolletje vanille-ijs serveren

Ingrediënten

  • 4 peren, niet te rijp
  • 200 ml water
  • 1 citroensap, geperst
  • 100 ml witte wijn
  • 200 g suiker, fijn
  • 1 vanillestokje, gehalveerd in de lengte
  • Voor de chocoladesaus

  • 100 g fondantchocolade
  • 1 el suiker, fijn

BEREIDING

  1. Breng het water aan de kook samen met de wijn en de suiker. Voeg er de gehalveerd vanillestokje en het citroensap aan toe. Laat koken.
  2. Leg de peren in de stroop. Laat 5 minuten sudderen of tot ze beetgaar zijn. Laat afkoelen in het kookvocht.
  3. De chocoladesaus

  4. Verwarm 100 milliliter water met de suiker en smelt hierin de chocolade.
  5. Schep de peren met een schuimspaan uit het kookvocht op de borden. Lepel de warme chocoladesaus over de peren en serveer met vanille-ijs.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 442.12 kcal
Koolhydraten 81.44 g
waarvan suikers 79.92 g
Vet 8.68 g
waarvan verzadigd 5.05 g
Proteïnen 2.11 g
Vezels 4.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin