Chocoladecake met peren

120 MIN
8 personen
Chocoladecake met peren

Is het geen plaatje, deze prachtige chocoladecake met gepocheerde peren? Heerlijk op zondag met een koffietje of tasje thee erbij.

Ingrediënten

  • 750 ml witte wijn
  • 200 g suiker
  • 240 ml water
  • 3 kaneelstokjes
  • 10 kardemompeulen, geplet
  • 4 peren, geschild, kleine
  • Voor de cake

  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g boter
  • 200 g bloem, gezeefd
  • 50 g cacaopoeder
  • snufje zout
  • snufje gemberpoeder

BEREIDING

  1. Doe de witte wijn, de suiker, het water, de kaneelstokjes en de kardemompeulen in een kookpotje en breng aan de kook. Voeg de geschilde peren toe en laat 45 minuten pocheren. Haal de peren uit het kookvocht en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter en bebloem een rechthoekige cakevorm.
  3. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig. Smelt de boter op een laag vuurtje en voeg deze bij het eimengsel. Zeef de bloem en cacaopoeder en meng dit door het beslag. Voeg een snufje zout en gemberpoeder toe en meng goed door.
  4. Giet het beslag in de bakvorm en duw er de gepocheerde peren in, op een rijtje naast mekaar. De steeltjes van de peren mogen boven het beslag uitkomen. Zet 1 uur in de voorverwarmde oven. Controleer met een breinaald of de cake klaar is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 658.63 kcal
Koolhydraten 78.26 g
waarvan suikers 58.03 g
Vet 25.34 g
waarvan verzadigd 15.02 g
Proteïnen 8.2 g
Vezels 5.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin