Kalkoenlapjes met lauwe maïssalade

20 MIN
4 personen
Kalkoenlapjes met lauwe maïssalade

Deze gegrilde kalkoenlapjes zijn heerlijk met een lauwe maïssalade, op smaak gebracht met zure room en pesto. Lekker geserveerd met een gebakken patatje.

Ingrediënten

  • 4 kalkoenlapjes
  • 600 g aardappelen, geschild, vastkokend
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 300 g maïs
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 100 ml zure room
  • 100 g pesto
  • 2 kl maïsolie
  • 2 kl olijfolie
  • 8 blaadjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen half gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout en smeer ze in met 1 koffielepel maïsolie. Verhit een grillpan en bak de lapjes rondom om goudbruin.
  3. Snijd de aardappelen doormidden. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardappeltjes goudbruin rondom. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verhit een koffielepel maïsolie in een pan en bak de paprikablokjes aan. Voeg na enkele minuten de maïs toe en laat nog 2 minuten doorwarmen.
  5. Doe de lente-uitjes bij de groenten. Schep eens goed om en haal van het vuur.
  6. Meng de pesto en de zure room door de groenten.
  7. Verdeel de kalkoenlapjes over de borden en schep er de lauwe maïssalade en gebakken aardappelen bij. Werk af met de basilicum en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 768.78 kcal
Koolhydraten 80.49 g
waarvan suikers 5.3 g
Vet 25.04 g
waarvan verzadigd 5.75 g
Proteïnen 48.72 g
Vezels 12.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin