Tex-mex kippensoep

20 MIN
4 personen
Tex-mex kippensoep

Een pittig Zuiders soepje, deze tex-mex kippensoep met, tomaatjes, maïs, bonen en chilipeper. Werk af met limoensap voor een frisse toets.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet, gekookt
  • 200 g bonen, uitgelekt
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 250 g maïs
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen, in partjes
  • 50 g Cheddar kaas, geraspt
  • 800 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ el chilipoeder
  • ½ kl komijn, gemalen
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui samen met de knoflook, paprika en chilipeper in de olijfolie. Kruid na 4 minuten met het chilipoeder, komijn, peper en zout. Roer om en doe er meteen de kipfilets, mais en tomaten bij. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
  2. Voeg de bonen toe en dek de pot af. Laat 6 minuten sudderen op een lager vuur.
  3. Verdeel de soep over 4 borden en werk af met de koriander en de kaas. Serveer met een partje limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 473.79 kcal
Koolhydraten 52.34 g
waarvan suikers 7.49 g
Vet 13.19 g
waarvan verzadigd 4.26 g
Proteïnen 31.88 g
Vezels 11.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin