Gemarineerde kippenbouten met gepofte zoete aardappel en coleslaw

50 MIN
2 personen
Gemarineerde kippenbouten met gepofte zoete aardappel en coleslaw

Warm je barbecue maar op voor deze topper: gemarineerde kippenbouten met een heerlijke gepofte zoete aardappel en coleslaw voor erbij. Een Amerikaans BBQ feestje in je tuin of op je terras. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • ½ appel
  • 10 g krulpeterselie
  • 200 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • 4 gemarineerde kippenbouten
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el boter
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt. Of verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze 35-40 minuten in de kolen van de barbecue of in de oven. Draai regelmatig om.
  3. Schil en snij de appel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng de wittekool, fijngehakte peterselie, rozijnen, blokjes appel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  4. Leg de gemarineerde kippenbouten op de barbecue. Laat ze 9-11 minuten per kant bakken, of gaar ze 25-30 minuten in de oven, keer halverwege om.
  5. Controleer of de zoete aardappelen gaar zijn en haal ze uit de aluminiumfolie. Snij ze open en laat er een klontje boter in smelten. Kruid met peper en zout. Serveer ze met de kippenbouten en de coleslaw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 682.29 kcal
Koolhydraten 34.77 g
waarvan suikers 24.2 g
Vet 34.69 g
waarvan verzadigd 9.67 g
Proteïnen 55.88 g
Vezels 5.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin