Aardappelen in de oven met maïs, bacon en cheddar

70 MIN
4 personen
Aardappelen in de oven met maïs, bacon en cheddar

Deze aardappelen uit de oven hebben een heerlijke originele vulling van maïs, krokante bacon en cheddar. Serveer als bijgerecht of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • 100 g spekblokjes
  • 4 aardappelen
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 50 g Cheddar kaas
  • 100 ml zure room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Borstel de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Verwijder dan de folie en leg ze opnieuw 10 minuten in de oven.
  3. Bak het spek krokant in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Kuis de pan uit en bak hierin de lente-ui en paprika. Doe er na 5 minuten de maïs bij en laat kort even meebakken.
  5. Snij de aardappelen middendoor. Lepel er de zure room over en kruid met peper en zout. Verdeel hierover het spek en de groenten.
  6. Werk af met de kaas. Zet nog even onder de grill van de oven tot de kaas een goudbruin laagje krijgt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 673.79 kcal
Koolhydraten 61.54 g
waarvan suikers 5.12 g
Vet 40.14 g
waarvan verzadigd 15.65 g
Proteïnen 12.6 g
Vezels 9.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin