Kalkoenfricassee met rijst en dragon

25 MIN
4 personen
Kalkoenfricassee met rijst en dragon

Een lekker en fris stoofpotje met kalkoen in de hoofdrol en dragon als smaakmaker. Een heerlijke combinatie dat goed zal smaken met rijst erbij!

Ingrediënten

  • 600 g kalkoenfilet
  • 300 g rijst
  • 500 g champignons
  • 2 sjalotten
  • ½ citroen
  • 20 g dragon
  • 4 el bloem
  • 300 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kalkoenfilet in reepjes. Meng de bloem met peper en zout. Haal de reepjes door de gekruide bloem.
  2. Snij de champignons in kwartjes. Snij de sjalot in ringen.
  3. Smelt boter in een stoofpot en bak de kalkoenreepjes 4 min. Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 min. pruttelen.
  4. Kook de rijst gaar.
  5. Smelt boter in een pan en stoof de sjalot 3 min. Doe er de champignons bij en bak gaar. Kruid met peper en zout.
  6. Doe de room bij de kalkoen. Breng aan de kook en laat indikken. Doe er de groenten bij. Breng op smaak met citroensap. Snij de dragon fijn.
  7. Serveer de fricassee met de rijst. Werk af met de dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 722.15 kcal
Koolhydraten 75.1 g
waarvan suikers 2.16 g
Vet 25.7 g
waarvan verzadigd 13.55 g
Proteïnen 46.14 g
Vezels 4.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin