Pastei van kip

45 MIN
4 personen
Pastei van kip

Een indrukwekkend gerechtje, en toch helemaal niet zo moeilijk, deze pastei van kip! Werk de bovenkant van de pastei mooi af voor een verrassingseffect.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • ½ el bloem
  • 2 eidooiers
  • 200 ml room
  • 20 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof de ui en knoflook aan in wat boter. Voeg er de champignons aan toe en laat 2 minuten al roerend bakken op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Overstrooi met bloem en meng door elkaar. Schenk er de room bij en laat koken. Voeg er tenslotte de kip aan toe en laat kort meestoven. Zet het vuur af roer er een losgeklopte eidooier door. Laat afkoelen.
  3. Vul een taartvorm met een vel bakpapier en het bladerdeeg. Schenk hierin de vulling. Dek mooi af met het tweede vel bladerdeeg en prik hierin met een vork. Bestrijk met een losgeklopt eigeel. Zet de taart 25 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 815.42 kcal
Koolhydraten 50.37 g
waarvan suikers 10.25 g
Vet 52.53 g
waarvan verzadigd 25.42 g
Proteïnen 34.41 g
Vezels 4.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin