Kipfricassee met dragon en rijst

25 MIN
2 personen
Kipfricassee met dragon en rijst

Een heerlijk stoofpotje van kip, dat wat aan vol-au-vent doet denken, maar dan toch ook weer helemaal anders is. En ook: veel gemakkelijker om te maken! Ontdek de heerlijke combinatie van malse blokjes kip, dragon, champignons in een heerlijk romig sausje. Een echt authentiek bordje comfort food!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 250 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 10 g dragon
  • ¼ citroen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Meng de bloem met peper en zout. Haal de kippenreepjes door de gekruide bloem.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Snij de sjalot in ringen. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  3. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak de kippenreepjes 4 minuten. Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes dragon en pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen.
  4. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  5. Smelt de rest van de boter in een pan en stoof de sjalot 3 minuten. Doe er de champignons bij en bak gaar. Kruid met peper en zout.
  6. Doe de room bij de kip. Breng aan de kook en laat indikken. Doe er de champignons en sjalotten bij. Breng op smaak met enkele druppels citroensap. Proef en voeg eventueel extra citroensap toe.
  7. Serveer de fricassee met de rijst. Werk af met de dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 765.38 kcal
Koolhydraten 75.63 g
waarvan suikers 3.54 g
Vet 29.88 g
waarvan verzadigd 18.02 g
Proteïnen 46.99 g
Vezels 4.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin