Varkenskotelet met bloemkoolstoemp

40 MIN
4 personen
Varkenskotelet met bloemkoolstoemp

Heerlijke boerenkost, deze varkenskotelet met bloemkoolstoemp. En toch verfijnd, dankzij het verrassende sausje met mosterd en room.

Ingrediënten

  • 4 varkenskoteletten
  • 1 kg aardappel, in stukken
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 200 ml runderbouillon
  • 100 ml melk
  • 300 ml room
  • 4 el mosterd
  • 4 el boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen in gezouten water.
  2. Kruid de koteletten met peper en zout. Bak ze aan in 2 eetlepels hete boter. Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Haal het vet uit de pan. Schenk er de runderbouillon en room in. Doe de mosterd erbij en laat 2 minuten zachtjes koken.
  4. Blancheer kort de bloemkoolroosjes en giet af. Bak ze nadien aan in de resterende boter tot ze een goudgele kleur krijgen.
  5. Giet de aardappelen af en plet ze fijn met een stamper. Meng er voorzichtig de bloemkool en melk door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Verdeel het vlees over de borden en lepel er een portie bloemkoolpuree bij. Werk af met wat saus en peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1032.27 kcal
Koolhydraten 55.16 g
waarvan suikers 7.61 g
Vet 68.18 g
waarvan verzadigd 35.52 g
Proteïnen 46.86 g
Vezels 10.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin