Kabeljauw met notenkorstje en gewokte groene asperges

30 MIN
4 personen
Kabeljauw met notenkorstje en gewokte groene asperges

Een originele bereiding met kabeljauwfilets met krokant notenkorstje met daarbij heerlijk knapperige groene asperges. Een echt lentegerecht!

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilet
  • 2 el amandelen, gemalen
  • 2 el paneermeel
  • 1 citroen, geperst
  • 200 ml visbouillon
  • 2 el peterselie, gehakt
  • peper
  • zout
  • Voor de asperges:

  • 500 g groene asperges
  • 2 sjalotten
  • 1 el citroensap
  • 150 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met boter.
  2. Leg de vis in de ovenschaal en besprenkel met citroensap. Kruid met peper en zout. Leg er klontjes boter op en schenk de bouillon bij in de schaal. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met de bouillon.
  3. Meng voor het notenkorstje het paneermeel met de amandelen en 1 eetlepel boter. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over de vis. Zet nog 10 tot 15 minuten in de oven, of tot de vis gaar en de bovenkant krokant en mooi bruin is.
  4. Pel intussen de sjalotten en snij ze in partjes. Maak de asperges schoon. Breek of snij het onderste taaie stukje eraf. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm.
  5. Verhit wat olie in een wok en roerbak de sjalotten 2 minuten. Voeg de asperges toe en roerbak 2 tot 3 minuten. Schenk er het citroensap en de bouillon bij. Stoof de asperges verder beetgaar. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de vis met partjes citroen en de asperges. Werk af met peterselie. Serveer met gebakken aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 262.32 kcal
Koolhydraten 11.05 g
waarvan suikers 2.86 g
Vet 10.14 g
waarvan verzadigd 3.51 g
Proteïnen 30.68 g
Vezels 4.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin