Italiaanse steak tartaar met frietjes en salade

35 MIN
2 personen
Italiaanse steak tartaar met frietjes en salade

Ken je klassiekers! En geef er dan een draai aan. Ik verander een typisch Belgisch bordje in een Italiaanse smaakbom. Hoe? Met een smaakvolle kruidenmix, balsamicoazijn en Italiaanse kaas.

Ingrediënten

  • 200 gr vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 300 gr steak
  • 2 kl bruscetta rosso kruidenmix
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • 1 stengel lente-ui
  • 100 gr veldsla mengeling
  • olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappel en wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Tartaar: gebruik een vlijmscherp mes om het vlees te snijden. Snijd het eerst in fijne reepjes en daarna in kleine blokjes. Blijf nog een tijdje snijden en hakken totdat het vlees echt fijn is. Dat kost een beetje tijd en moeite, maar het resultaat is het waard. Schep het fijngehakte vlees in een mengkom en plaats in de koelkast.
  3. Hak de sjalot fijn. Meng in een kommetje een scheutje olijfolie, de balsamicoazijn, bruschetta rosso en sjalot. Breng op smaak met zout en zwarte peper en schep onder de tartaar. Schep ook de helft van de Gran Moravia onder de tartaar.
  4. Hak de lente-ui fijn (zie tip). Serveer de Italiaanse steak tartaar met de sla en de frietjes. Werk af met de lente-ui en de overige Gran Moravia. Smakelijk!
  5. Stylingtip: snijd de lente-ui in julienne (fijne reepjes) en dompel ze daarna even in koud water. Daardoor gaan ze mooi krullen.