Italiaans broodje gehaktbal met gegrilde courgette en mozzarella

30 MIN
2 personen
Italiaans broodje gehaktbal met gegrilde courgette en mozzarella

"Een meatball sandwich but make it Italian." Dat was de inspiratie voor dit gerecht. Heerlijk als avondmaal of om mee te nemen als lunch in je brooddoos. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jaloerse blikken van collega's.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • ½ rode ui
  • 2 stokbroodjes
  • 300 gr gehaktballetjes (met kaas)
  • boter
  • olijfolie
  • ½ el witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Dressing: pers de knoflook. Schep de knoflook in een kommetje en giet er de witte wijnazijn en 1,5 el olijfolie per persoon bij. Kruid naar smaak met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Meng goed.
  2. Snijd de tomaat, courgette en mozzarella in plakjes. Snijd de rode ui in fijne ringen.
  3. Smeer de courgetteplakjes in met olijfolie. Grill (of bak) de courgette zo’n 2 min. in de (grill)pan (zie tip).
  4. Rooster intussen het stokbrood zo’n 5 min. in de oven.
  5. Smelt een klontje boter in een pan en bak de balletjes mooi goudbruin en gaar in zo'n 6-7 min. op middelhoog vuur.
  6. Snijd het stokbrood in de lengte open, maar snijd het niet volledig door. Beleg het broodje met de gegrilde courgette, rode ui, enkele plakjes tomaat, mozzarella en de gehaktballetjes. Werk af met de dressing. Smakelijk!