Verse tagliatelle met serranoham, tomatensaus en rucola
30 MIN
2 personen
Een ode aan de Mediterrane keuken! Met verse pasta, balsamicoazijn en Gran Moravia. Serveer met een lekkere rode wijn, zo eentje die je hebt meegebracht van vakantie in Italië en bewaart voor een speciale gelegenheid.
Ingrediënten
100 gr stoofselder
2 wortelen
1 teentje knoflook
400 gr tomatenpulp
250 gr verse tagliatelle
100 gr serranoham
25 gr rucola
50 gr Gran Moravia, of parmezaan
olijfolie
1 kl suiker
2 kl balsamico-azijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de selder en wortel in blokjes (schillen hoeft niet). Pers de knoflook.
Verhit wat olijfolie in een stoofpot en voeg de selder, wortel en knoflook toe. Stoof 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpulp toe. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe (zie tip) en kruid met zout en zwarte peper. Breng de saus aan de kook en laat 10 min. pruttelen.
Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente. Giet af.
Halveer de plakjes serranoham en vouw in roosjes (optioneel, zie foto). Serveer de tagliatelle met de tomatensaus, rucola, serrano en Gran Moravia. Werk af met een scheutje olijfolie en versgemalen peper. Smakelijk!
TIP: De balsamicoazijn en suiker zorgen voor umami in de saus, zo zijn alle smaken mooi in balans. Proef goed en voeg eventueel wat extra toe naar eigen smaak.