Italiaanse panzanella met tomaat, paprika en ciabatta

35 MIN
2 personen
Italiaanse panzanella met tomaat, paprika en ciabatta

Mamma mia, een Italiaanse klassieker op het menu! Panzanella is oorspronkelijk een salade bedoeld om oude restjes brood op te maken. Intussen is het een vaste waarde in de cucina Italiana en ook een van onze favorieten bij Keukenpraat!

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 mini ciabatta's
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr basilicum
  • 2 el balsamico
  • 50 gr gemengde sla
  • olijfolie
  • 1 kl honing of zoetstof
  • 2 el rode wijnazijn
  • zout en zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de tomaat en ui in partjes (zie tip onderaan). Snijd de paprika in grote stukken.
  3. Schik de tomaat, paprika en ui in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif de oven in voor 20-25 min.
  4. Scheur de ciabatta in stukken. Leg de stukjes brood in een andere ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en rooster 10-15 min. in de oven, tot het brood krokant is. Draai tijdens het bakken eens om.
  5. Hak de knoflook en het basilicum fijn.
  6. Dressing: meng het basilicum met de knoflook, balsamicoazijn, zoetstof en rode wijnazijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Haal de geroosterde groenten uit de oven en besprenkel met de dressing. Voeg het gebakken brood eraan toe en meng door elkaar.
  8. Serveer de panzanella met de gemengde sla. Smakelijk!
  9. TIP: Als er bij het snijden van de tomaat veel sap vrijkomt, kan je dit opvangen en aan de dressing toevoegen.