Kip cacciatore met rode wijn, champignons en wortel

35 MIN
2 personen
Kip cacciatore met rode wijn, champignons en wortel

Cacciatore' is de Italiaanse naam voor een jagersstoofpotje. Terwijl de kip pruttelt in rode wijn en bouillon, vult de keuken zich met een onweerstaanbare geur. Sop die stukjes brood maar lekker in de saus!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 wortel
  • 250 gr witte champignons
  • ½ rode chilipeper
  • 300 gr kippendij
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml rode wijn
  • 400 gr tomatenpulp
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 4 pitabroodjes
  • 50 gr veldslamengeling
  • olijfolie
  • snuifje Provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de ui in halve ringen en de wortel in plakjes (schillen hoeft niet). Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Hak de chilipeper fijn (verwijder de zaadlijst voor minder pit).
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan op hoog vuur. Kruid de kip met zout en zwarte peper (of kippenkruiden) en korst aan. Haal uit de pan zodra ze een mooi kleurtje heeft. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie en fruit de ui, wortel, champignons en chilipeper aan. Pers er de helft van de knoflook bij en kruid met Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Laat 5 min. stoven en schep regelmatig om.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180°C voor de broodjes.
  4. Blus de groenten met de rode wijn en laat 1 min. verdampen. Voeg vervolgens de tomatenpulp en een scheutje water toe en verkruimel de bouillon eroverheen. Schik de kip in de saus en laat afgedekt minstens 15 min. sudderen op zacht vuur. Roer af en toe even om. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Meng een scheut olijfolie met de Provençaalse kruiden en pers er de rest van de knoflook bij. Kruid met grof zout. Smeer de kruidenolie op de broodjes en rooster 5-10 min. in de oven. Haal de rucola even door de resterende olie.
  6. Serveer de kip cacciatore in een diep bord, met een handje salade en sop het brood erin. Smakelijk!
  7. TIP: Nog wat verloren kappertjes achteraan in de koelkast staan? Die zijn er ook lekker bij!