Italiaanse burger met olijven-basilicummayonaise

20 MIN
4 personen
Italiaanse burger met olijven-basilicummayonaise

Geef je hamburger een Italiaanse twist, met allerlei typische producten, zoals ciabattabroodjes, basilicum, rucola, olijven… Een zomerse topburger!

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 broodjes ciabatta
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 70 g rucola
  • 10 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • 1 ei
  • 4 el mayonaise
  • 2 el basilicum, fijngesneden
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl tijm, fijngehakt
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grillplaat voor.
  2. Doe het gehakt in een kom en meng er het ei, de ui, tijm, rozemarijn, peper en zout onder. Vorm 4 hamburgers uit dit gehaktmengsel.
  3. Roer de basilicum en olijven door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
  4. Rooster de hamburgers aan beide kanten op de hete grillpan.
  5. Snijd de broodjes open. Verdeel er de basilicum-mayonaise over en leg er wat rucola en de burgers op. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.1 kcal
Koolhydraten 42.94 g
waarvan suikers 4.62 g
Vet 35.28 g
waarvan verzadigd 11.91 g
Proteïnen 34.2 g
Vezels 6.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin