Mediterraanse burgers

20 MIN
4 personen
Mediterraanse burgers

De klassieke Amerikaanse hamburger kan je ook een Zuiders tintje geven, met o.a. ciabattabroodjes, een heerlijke basilicummayonaise en zongedroogde tomaatjes.

Ingrediënten

  • 500 g rundsgehakt
  • 4 ciabattabroodje
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 70 g rucola
  • 80 g zongedroogde tomaten
  • 10 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
  • 2 el basilicum, fijngesneden
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • 1 ei
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grillpan voor.
  2. Doe het gehakt in een kom en meng er het ei, de rozemarijn, peper en zout door. Vorm 4 hamburgers uit het gehaktmengsel.
  3. Roer de basilicum en olijven door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster de hamburgers aan beide kanten op de hete grillpan.
  5. Snij de broodjes open. Verdeel er de basilicum-mayonaise over en leg er de burgers, wat rucola, ui en zongedroogde tomaatjes op. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 623.64 kcal
Koolhydraten 47.03 g
waarvan suikers 7.34 g
Vet 33.18 g
waarvan verzadigd 3.08 g
Proteïnen 31.79 g
Vezels 8.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin