Tomaatbroodjes met serranoham

10 MIN
4 personen
Tomaatbroodjes met serranoham

Pan con tomate is een Spaanse klassieker. Deze tomatenbroodjes zijn nog lekkerder als je ze ook belegt met een plakje serranoham en kerstomaatjes!

Ingrediënten

  • 8 sneetjes serranoham
  • 1 ciabatta
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 8 kerstomaten, gehalveerd
  • 50 g rucola
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Halveer het brood in de lengte en grill het kort even aan. Zorg dat beide kanten van het broodje krokant zijn. Snij het brood in gelijke stukken.
  3. Meng ondertussen de knoflook onder de olijfolie. Bestrijk hiermee de warme broodjes. Wrijf ze nadien in met de halve tomaat.
  4. Kruid de broodjes af met zout en Italiaanse kruiden. Beleg met de serranoham.Garneer met kerstomaatjes


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 399.14 kcal
Koolhydraten 34.2 g
waarvan suikers 4.4 g
Vet 21.4 g
waarvan verzadigd 4.11 g
Proteïnen 15.96 g
Vezels 4.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin