Huevos rancheros met chorizo en rijst

30 MIN
2 personen
Huevos rancheros met chorizo en rijst

Huevos rancheros is eigenlijk een stevig Mexicaans ontbijt. Maar met wat aanpassingen, kan je er ook een heerlijk avondmaal van maken. We serveren er rijst en krokant gebakken chorizo bij. Een zalige combinatie met de spiegeleitjes!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 g chorizo
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g koriander
  • 4 bio-eieren
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de chorizo in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit een antikleefpan en voeg de blokjes chorizo toe. Bak ze rondom krokant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de pan opnieuw en stoof de ui en knoflook in de olie van de chorizo. Voeg na 2 minuten de paprika, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de komijn toe. Roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de laatste 2 minuten de chorizo toe.
  5. Pluk de blaadjes koriander. Verhit de olijfolie in een aparte antikleefpan en bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de rijst met de chorizo-tomatensaus, per persoon 2 spiegeleieren en werk af met de koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 775.59 kcal
Koolhydraten 77.95 g
waarvan suikers 11.25 g
Vet 34.52 g
waarvan verzadigd 11.12 g
Proteïnen 34.81 g
Vezels 8.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin