Veggie boerenworst met bloemkool in witte saus en patatjes
30 MIN
2 personen
Op het eerste zicht lijkt dit een goedgevuld bordje klassieke kost. Alleen wisselden de traditionele pens in voor de vegetarische worst. Neem jij de carnivoren aan tafel beet?
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
1 kleine bloemkool
500 ml melk
50 gr geraspte kaas
2 veggie boerenworsten (bijv. van BonMush)
30 gr boter
30 gr bloem
snuifje nootmuskaat
1 kl mosterd
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Laat de laatste 8-10 min. meekoken met de aardappelen.
Verwarm de oven voor op 200°C (zie tip), bij voorkeur op grillstand.
Bechamelsaus: begin met een roux. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat opdrogen onder voortdurend roeren. Zet het vuur niet te hoog zodat de roux niet kan aanbranden. Van zodra je koekjes begint te ruiken en je bloem met de boter bindt tot kleine korreltjes, is de roux klaar. Giet er al roerend met een garde de melk bij. Blijf goed roeren tot de saus begint te dikken. Kruid met nootmuskaat, mosterd, zout en zwarte peper. Meng er de helft van de kaas door en laat die smelten terwijl je blijft roeren.
Giet de aardappelen en bloemkool af en stort in een ovenschaal. Overgiet met de bechamelsaus en werk af met de rest van de kaas. Schuif 10 min. in de oven voor een krokant korstje.
Smelt een klontje boter in de pan. Verwijder het vel van de boerenworst, dat is niet eetbaar. Bak 3-4 min. aan alle kanten op middelhoog vuur, tot de worst door en door warm is.
Serveer de aardappel en bloemkool in kaassaus met de boerenworst. Smakelijk!
TIP: We zetten de schotel nog even in de oven voor een krokant kaaskorstje. Geen tijd? Voeg dan alle kaas toe aan de bechamelsaus en serveer meteen.
Laat ons weten wat je ervan vindt via