Kipdrumsticks met champignonroomsaus, puree en paprikablokjes

30 MIN
2 personen
Kipdrumsticks met champignonroomsaus, puree en paprikablokjes

Wij houden van verborgen groenten. In saus, in balletjes, in puree ... Zo heb je makkelijk je dosis groente binnen, zonder dat je tonnen rauwkost naar binnen moet spelen. Vandaag speelt paprika verstoppertje in de puree. Wie niet weg is, is gezien!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 250 gr witte champignons
  • 4 kippendrumsticks
  • kippenkruiden
  • 500 gr aardappelen
  • 200 ml room
  • 2 kl mosterd
  • boter
  • olie
  • melk
  • zout en zwarte peper

BEREIDING

  1. Tip: de oven staat toch al aan voor de kip, je kan de paprikablokjes dus gerust ook in de oven roosteren.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snijd de paprika in blokjes van 0,5 cm en de champignons in 4.
  4. Schik de kippendrumsticks in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met de kippenkruiden. Zet 25 min. in de oven, tot de kip goudbruin en gaar is.
  5. Snijd intussen de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet) en zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook ze in zo'n 12-15 min. gaar.
  6. Smelt een klont boter in een pan en bak de paprikablokjes 5 min. op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper. Schep uit de pan.
  7. Smelt opnieuw een klont boter in de pan van de paprika en bak de champignons 5 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Overgiet met de room en meng de mosterd eronder. Laat op een zacht vuurtje warm worden. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met een klont boter en de melk tot een smeuïge puree. Meng de zachte paprikablokjes eronder. Kruid met zout en zwarte peper.
  9. Serveer de kippendrumsticks met de puree en de champignonsroomsaus. Smakelijk!