Hartige wentelteefjes met gemarineerde kerstomaten, rucola en feta

25 MIN
2 personen
Hartige wentelteefjes met gemarineerde kerstomaten, rucola en feta

Heb je er ooit al aan gedacht om hartige wentelteefjes te maken? Met dit recept maak je de lekkerste wentelteefjes met frisse gemarineerde kerstomaatjes, rucola en zachte feta. Wedden dat je deze nog gaat maken?

Ingrediënten

  • 4 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 1 stokbroodje
  • 250 g kerstomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 50 g rucola
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 100 ml melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breek de eieren in een kommetje en klop ze los samen met de melk en de parmezaan. Kruid met peper en zout. Snij de broodjes in plakjes en dompel ze onder in het eimengsel. Zet even opzij.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Hak de bladpeterselie fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Meng de kerstomaten met de extra vierge olijfolie, citroenzeste en -sap, bladpeterselie, peper en zout. (tip: gebruik niet te veel citroensap ineens. Voeg een klein beetje toe tot je de smaak goed vindt).
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan op middelhoog vuur. Leg de geweekte plakjes brood erin en bak ze goudbruin aan beide kanten. Verdeel ze over de borden.
  4. Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde kerstomaten en de rucola. Verkruimel de feta erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 796.26 kcal
Koolhydraten 51.81 g
waarvan suikers 5.99 g
Vet 50.05 g
waarvan verzadigd 16.87 g
Proteïnen 35.42 g
Vezels 4.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin