Een heerlijk stukje vis met Marokkaanse smaken, deze zalm ras el hanout met couscous met groentjes en feta erover gekruimeld. Snel klaar en overheerlijk!
Ingrediënten
1 kl ras el hanout
2 zalmfilet, met vel
1 rode ui
2 tomaten
1 courgette
10 g munt
½ groentebouillonblokje
130 g couscous
50 g feta
2 el olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Meng de ras el hanout met de helft van de olijfolie. Bestrijk de zalmfilets rondom met dit mengsel. Zet de zalm even terug in de koeling.
Hak de ui fijn. Snij de tomaten en de courgette in kleine kubusjes. Pluk de muntblaadjes en hak ze fijn.
Zet een antikleefpan op het vuur en stoof de rode ui en courgette zachtjes aan in de rest van de olijfolie. Haal na 5 minuten uit de pan, hou even opzij.
Kook ondertussen 125 milliliter water per persoon en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
Kruid de zalmfilets met peper en zout en bak gaar in de antikleefpan, velkant eerst.
Meng de gebakken ui en courgette door de couscous en ook de tomatenblokjes en munt. Kruid met peper en zout.
Serveer de couscous met daarop de zalm en verkruimel de feta erover.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.