Haringsalade

20 MIN
4 personen
Haringsalade

Een salade, rechtstreeks uit Scandinavië! Heerlijke friszure smaken in een lekkere combinatie. Een lichte lunch met haring, appel en frisse dressing.

Ingrediënten

  • 4 haringfilets, opgelegd
  • 1 kg aardappel, vastkokend
  • 1 appel
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 lente-uitjes
  • 1 el mosterd
  • 6 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie
  • citroensap
  • 2 kl citroenzeste
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen. Halveer ze. Kook ze gaar in gezouten water.
  2. Roer de mosterd los in de olijfolie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Doe de peterselie en de citroenrasp bij de dressing.
  3. Snij wit en groen van de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  4. Boen de appel goed schoon, verwijder klokhuis en pitten. Snijd hem in fijne partjes.
  5. Giet de aardappelen af, vermeng ze meteen met de dressing. Schep goed om.
  6. Verdeel de sla over diepe borden. Schep er een portie lauwe aardappelen bij. Leg bovenop de appelpartjes en de haringfilets.
  7. Werk af met lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 545.85 kcal
Koolhydraten 44.29 g
waarvan suikers 5.2 g
Vet 32.62 g
waarvan verzadigd 6.33 g
Proteïnen 16.29 g
Vezels 7.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin