Italiaanse salamisalade met venkel, lente-ui en sinaasappel

15 MIN
4 personen
Italiaanse salamisalade met venkel, lente-ui en sinaasappel

Een snelle, gezonde salade is deze Italiaanse salamisalade. Ideaal voor de lunch en heerlijk in combinatie met de venkel, lente-uitjes en sinaasappel.

Ingrediënten

  • 300 g salami, in blokjes
  • 2 venkel, in fijne reepjes
  • 3 lente-uitjes, in fijne ringetjes, wit en groen gescheiden
  • 4 sinaasappels
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 kl honing
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de sinaasappels en halveer ze. Maak de partjes los van het wit vliesje. Vang het sap op.
  2. Maak een vinaigrette van de olijfolie, de wijnazijn, de mosterd, de honing en het opgevangen sinaasappelsap.
  3. Voeg de venkel, de sinaasappel, de blokjes salami en het wit van de lente-uitjes samen tot een salade. Kruid met peper en zout en lepel er de vinaigrette bij. Roer goed om.
  4. Werk de salade af met het groen van de lente-uitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 498.7 kcal
Koolhydraten 23.49 g
waarvan suikers 13.03 g
Vet 36.31 g
waarvan verzadigd 11.48 g
Proteïnen 18.57 g
Vezels 6.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin