Aspergesalade met tonijn, kappertjes en bieslookvinaigrette

20 MIN
4 personen
Aspergesalade met tonijn, kappertjes en bieslookvinaigrette

Maak eens een originele salade met asperges! Heerlijk in combinatie met tonijn, kappertjes, radijsjes en een frisse bieslookvinaigrette. Een heerlijke lente-lunch. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 g tonijn in eigen nat, blik
  • 800 g krielaardappelen, gehalveerd
  • 200 g gemengde sla
  • 1 kg witte asperge, in stukken
  • 12 radijzen, in schijfjes
  • 80 g kappertjes, uitgelekt
  • 1 sjalot, grof gehakt
  • 3 eieren, hardgekookt en in kwartjes
  • 1 kl honing
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 200 ml olijfolie
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe voor de vinaigrette de bieslook, de witte wijnazijn, de sjalot, de honing en de mosterd in een blender. Mix fijn en schenk er vervolgens de olijfolie aan toe. Kruid met peper en zout naar smaak. Dek de vinaigrette af en zet koel weg.
  2. Kook de asperges gaar in water. Haal ze van het vuur en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  3. Kook de aardappelen zacht in gezouten water. Giet af en laat afkoelen in een kom. Giet er een kwart van de vinaigrette over en roer om. Kruid met peper en zout naar smaak.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kappertjes tot ze openbarsten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Leg de asperges in een grote kom en schenk er twee eetlepels vinaigrette over. Laat even rusten.
  6. Meng in een andere kom de sla met de radijsjes. Schenk er wat vinaigrette over en roer om. Verdeel over de borden. Leg hierop de aardappelen, asperges, eieren en tonijn. Besprenkel de vis met wat vinaigrette.
  7. Werk de salade af met de kappertjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 817.3 kcal
Koolhydraten 42.17 g
waarvan suikers 4.91 g
Vet 55.63 g
waarvan verzadigd 8.56 g
Proteïnen 34.64 g
Vezels 10.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin