Halloumiburger met uien-tomatenchutney en aardappelwedges

25 MIN
2 personen
Halloumiburger met uien-tomatenchutney en aardappelwedges

Halloumi is lekker veelzijdig! Deze kaas die je kan grillen kan je bijvoorbeeld ook tussen een burger leggen. Halloumi is erg lekker met iets zoetig bij, daar zorgt de zelfgemaakte uien-tomatenchutney voor. Serveer er knapperige aardappelwedges bij en met deze maaltijd kan je zelfs een doorwinterde carnivoor overtuigen

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 250 g halloumi
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 25 g rucola
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 2 el suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de aardappelwedges over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui in halve ringen. Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de uiringen toe. Stoof de uien op een matig vuur, tot ze beginnen te karamelliseren. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de uien, samen met de suiker en balsamico en laat verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de halloumi in de lengte dwars in grote plakken. Verhit een grillpan of antikleefpan en rooster de hamburgerhelften eerst kort aan. Haal uit de pan en bak of grill de halloumiplakjes aan beide kanten.
  4. Bestrijk de onderkant van de hamburgerbroodjes met wat van de uien-tomatenchutney. Leg hierop de gegrilde halloumi en vervolgens rucola. Sluit de hamburgerbroodjes en serveer met de rest van de uien-tomatenchutney, rucola en de aardappelwedges.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1043.94 kcal
Koolhydraten 87.02 g
waarvan suikers 26.9 g
Vet 56.9 g
waarvan verzadigd 23.35 g
Proteïnen 39.66 g
Vezels 10.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin