Stoofpotje van kip en zoete aardappel

40 MIN
2 personen
Stoofpotje van kip en zoete aardappel

Dit originele gerecht met blokjes kip, zoete aardappel en ui in een verrassende saus van sinaasappel, curry en tomaat zal je doen smullen.

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ sinaasappel
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 kl currypoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Pers de sinaasappel uit. Snij de kip in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 200 milliliter heet water.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kip 5 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de curry en de tomatenpuree toe en laat kort bakken.
  3. Voeg het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de blokjes zoete aardappel toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  4. Voeg de blokjes kip en de rozijnen toe en laat nog 10 minuten garen. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer met fijngesneden peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 587.38 kcal
Koolhydraten 62.19 g
waarvan suikers 30.7 g
Vet 17.25 g
waarvan verzadigd 2.67 g
Proteïnen 40.5 g
Vezels 11.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin