Stoofpotje van kip en zoete aardappel

40 MIN
2 personen
Stoofpotje van kip en zoete aardappel

Dit originele gerecht met blokjes kip, zoete aardappel en ui in een verrassende saus van sinaasappel, curry en tomaat zal je doen smullen.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ sinaasappel
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 kl currypoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid sinaasappel. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Los de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op in per persoon 200 milliliter heet water.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en bak de kippenblokjes 5 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ui en knoflook aan. Voeg het currypoeder en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en laat kort bakken.
  3. Voeg het sinaasappelsap, de kippenbouillon en de blokjes zoete aardappel toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  4. Voeg de kippenblokjes en de rozijnen toe en laat nog 10 minuten garen. Kruid met peper en zout.
  5. Serveer het stoofpotje met fijngehakte peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 467.3 kcal
Koolhydraten 36.63 g
waarvan suikers 24.95 g
Vet 17.06 g
waarvan verzadigd 2.63 g
Proteïnen 38.59 g
Vezels 7.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin