Griekse nachos

30 MIN
4 personen
Griekse nachos

We hebben een originele variatie bedacht op de klassieke Mexicaanse nachos, in een Grieks jasje! In plaats van tortillachips gebruiken we geroosterde pitabroodjes, whipped feta en toppen we met olijfjes, paprika, komkommer, kerstomaatjes en nog veel meer. Geweldig hapje om op een zonnig terras op te eten!

Ingrediënten

  • 4 (volkoren) pitabroodjes
  • 150 gr feta
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 10 gr basilicum
  • 10 gr dille
  • 50 gr zwarte olijven
  • ½ rode paprika
  • ½ komkommer
  • 100 gr kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 10 gr bladpeterselie
  • 20 gr pijnboompitten
  • snuifje (Griekse) oregano
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Halveer de pitabroodje en snij ze open. Snij in driehoekjes. Schik op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, Griekse oregano, peper en zout. Zet 10 minuten in de oven, tot ze mooi krokant gebakken zijn. Laat afkoelen.
  2. Verbrokkel 3/4de van de feta in een keukenrobot. Schep er de yoghurt bij. Voeg het basilicum toe en 2/3de van de dille. Voeg een snuif Griekse oregano toe, kruid met peper. Mix tot een egale massa. Dit is de whipped feta.
  3. Halveer de kerstomaten. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Snij de zwarte olijven in plakjes. Snij de rode ui in hele fijne plakjes met een mandoline. Hak de bladpeterselie fijn. Pluk de takjes van de rest van de dille. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof, tot ze lichtjes verkleuren.
  4. Verdeel de pitakrokantjes over een schaal. Schep er de whipped feta op. Verdeel er de kerstomaten, paprika, komkommer, olijven, plakjes rode ui, pijnboompitten, fijngehakte peterselie en takjes dille over. Verkruimel er de rest van de feta over. Bestrooi met wat Griekse oregano, kruid met zwarte peper en besprenkel met wat extra vierge olijfolie en serveer.