Courgettespaghetti vongole

20 MIN
4 personen
Courgettespaghetti vongole

Een lichte en originele variatie op spaghetti vongole: met courgetteslierten in plaats van spaghetti. Een ideaal feestelijk gerechtje voor wie op de lijn let!

Ingrediënten

  • 500 g venusschelpen
  • 2 courgettes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • 15 kerstomaten, in kwartjes
  • 250 ml witte wijn
  • 1 el chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • snufje peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de venusschelpen een half uur weken in koud water.
  2. Snij de courgettes in lange slierten met een spiraalsnijder of een mandoline.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een brede antikleefpan, en roerbak de courgettespaghetti voor 5-7 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij.
  4. Doe de venusschelpen in een vergiet. Controleer of ze mooi sluiten door een tik op de schelp te geven. Degene die niet sluiten, gooi je weg.
  5. Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de knoflook en kerstomaatjes. Voeg na enkele minuten de chilivlokken, venusschelpen en de witte wijn toe. Kruid met peper en zout. Zet het vuur op medium en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen en meng dan de courgettespaghetti erdoor. Laat nog 2 minuten garen en serveer met de peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 284.93 kcal
Koolhydraten 14.54 g
waarvan suikers 8.83 g
Vet 9.47 g
waarvan verzadigd 1.37 g
Proteïnen 20.56 g
Vezels 3.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin